Niknon Photography Discussion  

Go Back   Niknon Photography Discussion > Other Stuff > Photo Editing and Printing
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2009, 10:53 AM   #1
gadgetman
electronics junkie
 
gadgetman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 103
Default photoshop 7

does anyone know why some photos I watermark and try to save as jpg won't save, and give an error "can not save due to error in program" I haven't been able to figure out what the trigger is, I edit all photos in Lightroom and then PS7 for watermarks. I've googled and tried a few suggestions, still happens..

thanks for the help
cheers
phil
__________________
_____________________________________________

see more on my flickr

❍⫿⫿⫿⫿⫿⫿⫿❍

equipment :
Canon Rebel XTi
EF75-300mm f/4-5.6 IS USM
EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
gadgetman is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 01:07 PM   #2
Freddy Flash
 
 
Freddy Flash's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: WV
Posts: 1,445
Default

Was PS7 installed before LR? If so there's a chance the LR install put some stuff on their in the common files that PS7 needs but isn't compatable with.

Do you have just a plain jane PS plugin for the watermarks? If so you could use irfanview to put them in. IMO, for best quality, you could export a RAW from LR as a tiff and then use irfanview to add in the watermark via the plugin and save as jpg. Sounds anal retentive but jpg's get ugly after they've been opened then saved a few times.
Freddy Flash is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 02:11 PM   #3
gadgetman
electronics junkie
 
gadgetman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 103
Default

yes, PS7 was installed before LR. I usually edit RAW and export to jpg from LR then use PS7 to watermark...some of them I notice I can't upload to flickr, I had to use the "email" uploader to get them up...I will look into irfanview and see what it's about..never heard of it.

thanks for the reply FF

cheers
Phil
__________________
_____________________________________________

see more on my flickr

❍⫿⫿⫿⫿⫿⫿⫿❍

equipment :
Canon Rebel XTi
EF75-300mm f/4-5.6 IS USM
EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
gadgetman is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 03:13 PM   #4
Freddy Flash
 
 
Freddy Flash's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: WV
Posts: 1,445
Default

Always a pleasure good sir. Hopefully irfanview can do the job for you. It's a pretty easy to use app
Freddy Flash is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 03:37 PM   #5
gadgetman
electronics junkie
 
gadgetman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 103
Default

funny you say easy...I've been trying to figure out how to watermark it for a while...
only think i see is add text to selection, but then I can't get the size figured out and not sure now to change the transparency...I don't see anything about a plugin for watermarking...

again your help is greatly appreciated.

cheers
Phil.
__________________
_____________________________________________

see more on my flickr

❍⫿⫿⫿⫿⫿⫿⫿❍

equipment :
Canon Rebel XTi
EF75-300mm f/4-5.6 IS USM
EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
gadgetman is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 07:48 PM   #6
Freddy Flash
 
 
Freddy Flash's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: WV
Posts: 1,445
Default

You want one you can see then, yes? When you add the text it should add it as another layer. You can adjust that layer's opacity to make it more transparent. Size wise, the box you create has a part to play but also the size of the font does (like the text can't be bigger than the box but it can be smaller). In CS4 has a font size up top that's nice and easy (like 14pt or something). I'd imagine it should be similar enough in 7 but it's been a while.

With the layer part though you should be able to click on Window and select layers in there. Somewere in the box it pops up should be what you need to adjust the opacity.
Freddy Flash is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 07:53 PM   #7
Freddy Flash
 
 
Freddy Flash's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: WV
Posts: 1,445
Default

http://graphicssoft.about.com/od/pho...lseethruls.htm
http://www.trap17.com/index.php/Addi...op_t56817.html
http://itds.wordpress.com/2009/05/19...-in-photoshop/

There's a couple pages that sound like they're doing something similar in PS to what you want to do. Not quite the same thing but close enough to apply the knowledge, you know?

Of course, that doesn't help if PS isn't working. I'll keep looking for more solutions

edit- ok, not really seeing anything good. Could you uninstall and reinstall PS? Not trying to be a pain but that may help get it running again. And after you get a groove with it you could always create an action to do it for you
Freddy Flash is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 08:29 PM   #8
gadgetman
electronics junkie
 
gadgetman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 103
Default

thanks, I have "making" the watermark down pat, it's easy and really quick, I've tried exporting from RAW to Tiff, then adding the watermark so as not to degrade the jpg, however, when I try to save some of them, and there is no rhyme or reason to which ones, I get a "cannot save due to a program error" ultimately alot of these can't be uploaded to flickr in the conventional way...so my only thought would be too MUCH post processing? usually I just add exposure to some darkened areas, crop sharpen and thats it...I just don't know...the photos that won't load to Flickr won't upload to "picnik" either...if that helps...size is not an issue, they are less than 5MB...
__________________
_____________________________________________

see more on my flickr

❍⫿⫿⫿⫿⫿⫿⫿❍

equipment :
Canon Rebel XTi
EF75-300mm f/4-5.6 IS USM
EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
gadgetman is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 10:05 PM   #9
Freddy Flash
 
 
Freddy Flash's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: WV
Posts: 1,445
Default

That's just really, really weird man. Sounds like there's more going on than just PS acting weird. I dunno. Have you tried the flickr uploader app (vs the web based stuff)? I've never had a problem with it.

I'd still see reinstalling photoshop possibly.
Freddy Flash is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 10:34 PM   #10
gadgetman
electronics junkie
 
gadgetman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 103
Default

yeah, it's very weird...i AM able to upload to flickr, if I use the email uploader...i found on the tools page...i will find my install cd for PS and try again this weekend...all I know is I am looking forward to next year by this time I will have a Mac ...soo much better for photo editing...

cheers
Phil.
__________________
_____________________________________________

see more on my flickr

❍⫿⫿⫿⫿⫿⫿⫿❍

equipment :
Canon Rebel XTi
EF75-300mm f/4-5.6 IS USM
EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
gadgetman is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 02:31 AM   #11
hallsmith
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Default

Photo shop7 is popular and high image editor program, this program is launched by the Adobe, it's software application is use for processing digital images.
hallsmith is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2012, 09:17 AM   #12
asepdanii
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Default

usually the file is too large or does not support the file format I've tried to make a jpg of gif to a jpg file but error whatever its faults
asepdanii is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 03:36 AM   #13
Tighfield28
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default

It doesn't seem to happen in the newer versions but I had had that issue frequently in 7 and 8. I think it was a support issue.

There are some really good deals online now for the CS editions :>
Tighfield28 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2012, 07:10 PM   #14
kingbiru
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Default

thanks for information
kingbiru is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:33 AM   #15
fajarnet
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Default

i like this, haha
__________________
Gaya Hidup dan Wanita
fajarnet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.


Niknon.com | HowardChui.com | wap.HowardForums.com | wiki.HowardForums.com | NewHomeForums.com